پودر عصاره مالت یکی از مشتقات جو است که از پودر کردن عصاره مالت تهیه شده و از مالت (جو جوانه زده و برشته شده) به روش افشان بدست می آید.
این فرآورده بدلیل ویژگیهای آنزیمی، قدرت طعم دهندگی، رنگ و ارزش تغذیه ای آن در دنیا مورد توجه فراوان است.
همچنین ویتامین های موجود در این فرآورده مخصوصاً ویتامین B ارزش تغذیه ای آن را بسیار بالا می برد.
پودر عصاره مالت حاوی مالتوز، ساکاروز، دکسترین، پروتئین و سایر مواد مغذی و انواع ویتامین می باشد.
عصاره مالت در تنظیم سطح گلوکز خون تاثیر قابل توجهی دارد و به بیماران دیابتی توصیه میشود. ضمن اینکه میتواند سطح کلسترول را 10 تا 15 درصد کاهش دهد. از دیگر فواید عصاره مالت مبارزه با سرطان است.
عصاره مالت برای دستگاه گوارش مفید بوده و از آنجایی که در یک فیبر محلول غلیظ می شود، خواصی دارد که با سایر فیبرهای محلول مانند جو دوسر، پسیلیوم (متاموسیل) و پکتین موجود در میوه ها یکسان است، در نتیجه کارکرد روده را افزایش می دهد. این محصول از طریق افزایش ترشح هورمون پرولاکتین به افزایش شیر مادران شیرده کمک میکند.
یکی از کاربردهای پودر عصاره مالت در صنایع غذایی است.
از این فرآورده در قنادی ها، تهیه بیسکویت، کراکرهای تخمیری، انواع کارامل، شیرینی، غلات صبحانه و شیر استفاده می گردد.