شیر خشک حاصل تبخیر آب شیر و تبدیل شدن شیر به پودر است. تبخیر آب شیر باعث افزایش ماندگاری آن و ایجاد محصولی مناسب جهت استفاده در صنایع غذایی و نوشیدنی میشود. این پودر عمدتاً در دو نوع زیر موجود است:
شیرخشک بدون چربی
شیرخشک کامل
انواع کامل آن با تبخیر شیر دارای چربی به دست می آید و انواع بدون چربی نیز از تبخیر شیری که خامه آن کم چرب شده است، به دست می آید. این محصولات تمام مواد مغذی شیر را در خود حفظ می کنند و در صنایع مختلف ذیل مورد استفاده قرار می گیرد:
محصولات پختنی همچون نانوایی، کیک و کلوچه، بیسکویت و شیرینی
شیرخشک نوزادان و بزرگسالان
صنایع لبنی، بستنی و دسر
غذاهای آماده
فرآورده های گوشتی
تنقلات
پودر شیر خشک حاوی 30% پروتئین و 50% کربوهیدرات است که دو فاکتور مهم در تغذیه ی ورزشی را پوشش میدهد. پودر های شیر خشک اسکیم، دارای کالری کمتر و پروتئین بالاتری هستند و ارزش غذایی بالاتری نسبت به سایر پودر های شیر خشک دارند.
این پودر سرشار از کلسیم بوده و برای تقویت و رشد استخوان ها بسیار مفید است.