این محصول در رنج های مختلف PHو رنگ، دسته بندی می گردد.
موارد مصرف آب پنیر رنگی و آب پنیر سفید با PH حدودی ۵/۵-۸/۴ عمدتاً در صنایع غلات حجیم شده می باشد.
آب پنیر سفید با طعم ترش در صنایع کشک و قره قروت مورد مصرف قرار می گیرد. آب پنیر سفید با طعم شیرین و PH بالا در صنایع کیک و کلوچه، بستنی، شکلات و بیسکویت و دسر به عنوان جایگزین بخشی از مصرف شیر خشک کاربرد دارد.
پودر آب پنیر علاوه بر طعم دادن به خوراکی هایی همچون چیپس، پاپ کورن و آجیل، دارای مواد معدنی، فیبر و پروتئین میباشد.
پروتئین پودر آب پنیر یک پروتئین کامل محسوب میشود چرا که حاوی ۹ آمینو اسید ضروری است.
از جمله خواص و فواید این پروتئین میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تشکیل ماهیچه
- کاهش وزن
- کاهش چربی بدن
- ضد سرطان
- کاهش کلسترول
- افزایش سطح ایمنی بدن
- کاهش فشار خون
این محصول به 3 روش استخراج میشود:
پودر آب پنیر سنتی (سفید و رنگی )
با طعم مرسوم پنیر و پروتئین 8 تا 10 درصدی
پودر آب پنیر یواف (پرمیت) ( سفید و رنگی)
آب پنیر به روش اولترافیلتراسیون تا رطوبت 3 تا 4 درصد خشک میشود و دارای کمتر از 10 درصد پروتئین، ویتامین، املاح معدنی و لاکتوز است.
پودر آب پنیر دمینرال
دمینرال به معنای بدون مواد معدنی و ویتامین است. مقدار پروتئین در این روش بیشتر اما فاقد مواد معدنی و طعم شور و ترش است. میزان پروتئین در این روش بین 10 تا 15 درصد و دارای لاکتوز است.